ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, γυρίζουμε στα παλιά κανάλια

11:19 - 19 Οκτ 2016 | Πολιτική
Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, γυρίζουμε στα παλιά κανάλια
Δηλώσεις στην ΕΡΤ, στον απόηχο της αποδοχής από το ΣτΕ των προσφυγών των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε ο Νίκος Παππάς, κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως επιθυμεί να πιέσει για πολιτικές εξελίξεις, δια μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό «γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

 

Σε ερώτηση για το αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε περίπτωση που τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν, υπάρχει παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις δια μέσω δικαστικών αποφάσεων».

 

Πάντως, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προδικάζει το αποτέλεσμα των διασκέψεων του ΣτΕ εδώ και καιρό αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών ήταν απορριπτικές.

 

Ακόμη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί ανηλεή πόλεμο για τις επιλογές της και διεμήνυσε: «Όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε ενώπιον των πιέσεων κάνουν λάθος». Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

 

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην ΝΔ και για το θέμα του ΕΣΡ, λέγοντας πως η άρνησή της να συναινέσει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική εκτροπή.

 

«Η Ν.Δ. έχει εγκλωβιστεί στη γραμμή της μη συγκρότησης του ΕΣΡ και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί νομίζουν και ευελπιστούν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με τη λαϊκή ψήφο μπορούν να το καταφέρουν δια των δικαστικών αποφάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 19 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.