ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προσβάλλει το κράτος δικαίου με απαράδεκτες μεθοδεύσεις

14:22 - 19 Οκτ 2016 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προσβάλλει το κράτος δικαίου με απαράδεκτες μεθοδεύσεις
Παρέμβαση στη Βουλή, ενόψει της επικείμενης Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση, που προσβάλλουν το κράτος δικαίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

"Θα προστατεύσουμε τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης", σημείωσε κάνοντας παράλληλα λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές εν όψει της διασκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. 

 

Όπως είπε, αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου.

 

"Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τη θέση της ΝΔ", υποστήριξε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας πως δεν πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου Παππά, πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

 

Σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ ανέφερε πως "η ΝΔ υπερασπίζεται τις ανεξάρτητες αρχές, όχι τις αρχές `μαριονέτες`", σημειώνοντας δηλαδή πως αν δεν αλλάξει ο νόμος Παππά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να συναινέσει.

 

"Πριν από 2 χρόνια είχε επικρατήσει η άποψη ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τη χώρα. Έγιναν", τόνισε κλείνοντας και ζητώντας για ακόμη μία φορά εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.