ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρασκευόπουλος: Δεν μιλώ για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω

18:22 - 20 Οκτ 2016 | Πολιτική
Παρασκευόπουλος: Δεν μιλώ για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις απέρριψε κατηγορηματικά τα περί απόπειρας χειραγώγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση δέχεται πυρά, αλλά δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως δικαστή, δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm.

 

«Προσωπικά, για το θέμα της συνταγματικότητας επιχειρηματολόγησα αναλυτικά στη Βουλή, έχω τον επιστημονικό πειρασμό και πάλι να αναφερθώ με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, δεν το κάνω». «Διαβάζω πράγματα που διαφωνώ, αλλά δεν μιλώ, ακριβώς επειδή δεν θέλω, ούτε στο ελάχιστο, να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν την επηρέασα με κανέναν τρόπο, όχι μόνο φανερό, ούτε καν υπόγειο, με καμία επαφή», πρόσθεσε ακόμα.

 

Τέλος, αναφορικά με την παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης για το θέμα του δικαστικού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσε να τη ζητήσει, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα, καθώς στην αρχική φάση το σχετικό υλικό ήταν παράνομα αποκτημένο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί με βάση τη νομοθεσία και το Σύνταγμα. Στη συνέχεια, όπως είπε, επειδή δημοσιεύθηκαν πολλά κείμενα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.