ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατίθεται το ν/σ για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

17:51 - 25 Οκτ 2016 | Πολιτική
Κατατίθεται το ν/σ για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων
Την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμούς ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως η κινητικότητα είναι μια υποχρέωση της κυβέρνησης που πρέπει να «κλείσει» ενόψει της β' αξιολόγησης.

 

Επίσης ανακοινώθηκε πως έως το τέλος Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το ν/σ για τις ανεξάρτητες αρχές.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 συνταγματικές και δεκάδες ρυθμιστικές αρχές και στόχος της κυβέρνησης, είναι αφενός η ενοποίηση των λειτουργικών τους θεμάτων, αφετέρου να προβλέπεται κοινοβουλευτικός έλεγχος των ρυθμιστικών αρχών, ώστε να λογοδοτούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Το ν/σ θα προβλέπει επίσης για τις μη συνταγματικές αρχές να γίνεται σύστασή τους με απλό νόμο και να περνά με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Αρμόδια κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε τέλος ότι οι δανειστές ζήτησαν να υπάρχουν καλύτεροι μισθοί στις αρχές που σχετίζονται με την οικονομία (π.χ. Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας-ΡΑΕ) γιατί αυτες συμβάλουν στα έσοδα του κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.