ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετ α τετ Ξυδάκη με τον Τούρκο πρέσβη, με πλήρη ατζέντα

12:28 - 27 Οκτ 2016 | Πολιτική
Τετ α τετ Ξυδάκη με τον Τούρκο πρέσβη, με πλήρη ατζέντα
Συνάντηση με τον το νέο Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Yaşar Halit Çevik είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Çevik, υπηρετεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα και είναι βαθύς γνώστης των ελληνοτουρκικών θεμάτων. Κατά τη συνάντηση του κ. Ξυδάκη με τον Τούρκο Πρέσβη διαπιστώθηκε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν σταθερές σχέσεις σε ένα εξαιρετικά ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον.

 

Η ειρήνη, η σταθερότητα και ο παραγωγικός διάλογος θα πρέπει να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά. Ο κ. Çevik αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές αξίες τις οποίες και η Τουρκία ασπάζεται. Παρατήρησε όμως πως αυτές δοκιμάζονται σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από την ελληνική πλευρά τονίσθηκε η σημασία του τερματισμού του πολέμου στη Μέση Ανατολή ο οποίος μόνο παράγει και εξάγει πόνο, προσφυγιά και ασύμμετρες απειλές.

 

Παράλληλα, υπογραμμίσθηκε η σημασία της διατήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και σημειώθηκε η σημασία της τήρησής της από όλες τις πλευρές συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαίων εταίρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.