ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρενάρει» τον ανασχηματισμό και... οχυρώνεται η κυβέρνηση

12:44 - 27 Οκτ 2016 | Πολιτική
«Φρενάρει» τον ανασχηματισμό και... οχυρώνεται η κυβέρνηση
Στο πλαίσιο της διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως αφήνει πίσω τις σκέψεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Μπροστά στη δίνη του κυκλώνα που προκαλεί η ακύρωση του νόμου Παππά, η κυβέρνηση... οχυρώνεται και προχωρά ως έχει. Ο ανασχηματισμός "παγώνει" και αναμένονται πολιτικές πρωτοβουλίες για διαχείριση της κρίσης.

 

«Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός» τονίζουν πηγές από το Μαξίμου και συμπληρώνουν με νόημα ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν».

 

Πιθανότερο σενάριο φαίνεται ότι είναι ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

 

Εφόσον, λοιπόν, ο ανασχηματισμός δεν προχωρά, η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο τη Δευτέρα και παράλληλα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, θα επανεκκινήσει τις διαδικασίες για συγκρότηση του ΕΣΡ. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετάξει το μπαλάκι και στην αντιπολίτευση, αναζητώντας συναίνεση.

 

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον και η αντίδραση της ΝΔ, που αν δεν δείξει διάθεση συνεργασίας και επιμείνει στην παραίτηση του Πρωθυπουργού και εκλογές, τότε το σκηνικό πόλωσης θα κυριαρχήσει στο πολιτικό τοπίο.

 

Σε πρώτη φάση, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε υψηλούς τόνους. Η δήλωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης είναι ενδεικτική, καθώς έθεσε ξεκάθαρα αίτημα εκλογών. Κατηγόρησε για αυταρχισμό την κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί τη μόνη λύση.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 27 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.