ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο ο Μητσοτάκης, γιατί εκτίθεται

14:21 - 27 Οκτ 2016 | Πολιτική
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, κύκλοι της κυβέρνησης σημειώνουν πως "ο κ.Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου".

Από το Μαξίμου υπογραμμίζουν ακόμα ότι «ο ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική νομιμότητα. Ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου Συμφέροντος. Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους».

 

«Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους» προστίθεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του  Πρωθυπουργού, στην οποία επίσης αναφέρεται πως ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα, μεταξύ αυτών και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης.

 

Το Μαξίμου χρεώνει στην «αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας» τη μη ύπαρξη ΕΣΡ σήμερα, υποστηρίζοντας ότι «αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες».

 

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι σήμερα «έκανε ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας», σπεύδοντας -όπως σημειώνει- να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών. «Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα».

 

«Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.