ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανατροπή στο ζήτημα των αδειών. Πρόταση έκπληξη για Πολύδωρα στο ΕΣΡ

12:10 - 29 Οκτ 2016 | Πολιτική
Ανατροπή στο ζήτημα των αδειών. Πρόταση έκπληξη για Πολύδωρα στο ΕΣΡ
Με πρόταση έκπληξη τον πρώην υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ, την οποία όπως διαρρέεται από το Μαξίμου, δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητήσει η ΝΔ, δεδομένου ότι εκφράζει τον παραταξιακό πατριωτισμό του «γαλάζιου» χώρου, αντεπιτίθεται η κυβέρνηση στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας πέρασε νωρίς το μεσημέρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αφού υπενθυμίζουν ότι η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων, σημειώνουν χαρακτηριστικά, ότι «η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας».

 

Οι ίδιες  πηγές προσθέτουν ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

 

Και αναφέρουν, ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.

 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι την Δευτέρα, οπότε συνέρχεται στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων η οποία είναι αρμόδια για την επιλογή της σύνθεσης με ευρεία πλειοψηφία των Ανεξάρτητων Αρχών είναι να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ώστε, όπως σημειώνουν στο Μαξίμου, ο ελληνικός λαός να βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

 

Από την πλευρά της Πειραιώς, πάντως, διαμηνύεται ήδη πως το θέμα που προέχει δεν είναι η επιλογή προσώπων και μάλιστα από το Μαξίμου και όχι την Βουλή, αλλά, η απόσυρση του νόμου Παππά και η επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ.

 

Τούτων λεχθέντων, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να προβλέψει κανείς την πολιτική θερμοκρασία των επόμενων ημερών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 29 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.