ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H τροπολογία για ΕΣΡ και αριθμό αδειών-Γιατί αντιδρούν τα κόμματα

20:08 - 31 Οκτ 2016 | Πολιτική
H τροπολογία για ΕΣΡ και αριθμό αδειών-Γιατί αντιδρούν τα κόμματα
Την τροπολογία με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015, το οποίο είχει μεταφέρει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στη ΓΓ Ενημέρωσης, κατέθεσε πριν από λίγο η κυβέρνηση. Η αναστολή ισχύει έως τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Η διατύπωση της αναστολής και όχι της κατάργησης προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη διάσκεψη των προέδρων.

 

Θυμίζουμε πως το άρθρο 2Α προέβλεπε: 

  • τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας

 

  • τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του (δηλαδή από τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης).

 

Η τροπολογία θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη.

 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων η διατύπωση περί αναστολής του άρθρου 2Α έγινε προκειμένου οι υπερθεματιστές να μην εγείρουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο και εγγυήθηκε προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τροπολογία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 31 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.