ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνουν» το νόμο-γέφυρα και ετοιμάζουν νέα Διάσκεψη Προέδρων

01:15 - 01 Νοε 2016 | Πολιτική
«Παγώνουν» το νόμο-γέφυρα και ετοιμάζουν νέα Διάσκεψη Προέδρων
Νυχτερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τη νέα άκαπρη διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην οποία, ωστόσο, φάνηκε να υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί επιτέλους η "χρυσή τομή". Ποιες οι σκέψεις της κυβέρνησης, που υποχωρεί σε πολλά μέτωπα για να βρει συναίνεση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

 

Το Μαξίμου θέλει να τρέξει τις διαδικασίες και παράλληλα να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ, η οποία ψήφισε "παρών", αν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι άλλαξαν τη στάση τους μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα και ψήφισαν υπέρ του Ροδόλφου Μορώνη.

 

Αυτή η ευρεία πλειοψηφία που διαμοφώθηκε λοιπόν, οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να μην επισπευσθεί τη νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών, αλλά να "παγώσει" αυτή τη διαδικασία και να επιδιώξει νέα Διάσκεψη των Προέδρων.

 

Σε αυτή τη διάσκεψη ο Νίκος Βούτσης θα επανέλθει με την ίδια πρόταση για τα πρόσωπα (πρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη και υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο), «σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ».

 

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση, που ήδη έχει αναγκαστεί σε σημαντικές υποχωρήσεις, εμφανίζεται διατεθειμένη να περάσει στο ΕΣΡ και την ευθύνη για τη χορήγηση των προσωρινών αδειών λειτουργίας των καναλιών.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση με «non paper», στο οποίο αναφέρεται σε όσα έγιναν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σημείωσε ότι «η ευρεία πλειοψηφία στην διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της».

 

Ενδεικτική είναι και η σχετική ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

 

Παππάς: Να πάει η ΝΔ από το "παρών" στο "ναι"

 

Να συνεχιστεί η προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ ζήτησε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι στη Διάσκεψη Προέδρων της Δευτέρας «έγιναν σημαντικά βήματα».

 

Ο κ. Παππάς κάλεσε τη Ν.Δ. να πάει από το «παρών» στο «ναι», με ανάρτησή του στο Twitter.


«Τα κόμματα του ναι στη σημερινή διάσκεψη προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339», σχολίασε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.

 

Αυτή τη φορά, πάντως, η ΝΔ, εκτός από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται κριτική και από άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για "ρεσιτάλ ανευθυνότητας" από τη μεριά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Είναι σαφές λοιπόν πως ενδέχεται ακόμη και εντός της Τρίτης να έχουμε νέες εξελίξεις στο θέμα και πιθανότατα απεμπλοκή της όλης διαδικασίας, αν και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως κυβέρνηση και ΝΔ δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τη μάχη των εντυπώσεων, έστω κι αν χάνουν την ουσία.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 02:31 - 01 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.