ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη για ΕΣΡ: Θα ενισχύσουμε το κλίμα συναίνεσης

14:17 - 01 Νοε 2016 | Πολιτική
Γεροβασίλη για ΕΣΡ: Θα ενισχύσουμε το κλίμα συναίνεσης
«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση το ΣτΕ και αυτό θα κάνει», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Star το πρωί της Τρίτης, ενώ δεσμεύθηκε πως από τη μεριά του Μαξίμου θα συνεχιστούν οι κινήσεις με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

"Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αντιδρά άμεσα και συμμορφώνεται με δικαστική απόφαση", σημείωσε με νόημα η κα. Γεροβασίλη απαντώντας ουσιαστικά για την κριτική που η ίδια δέχθηκε για τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

 

Σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες συγκρότησης του ΕΣΡ η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ήδη από χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη συναίνεση, γεγονός που ρίχνει μεγάλο βάρος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 

«Είδαμε ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης θα το ενισχύσουμε», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανασταλούν τα άρθρα του νόμου Παππά, για τα οποία αντιδρούσε η ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσει και η νομοθετική παρέμβαση που θα ρύθμιζε το προσωρινό, μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

 

«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε την κουβέντα σε άλλο σημείο εκκίνησης... Εκτιμώ ότι η ΝΔ θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος εν όψει της νέας διάσκεψης, που πιθανότατα θα γίνει την Πέμπτη. Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.