ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεσμεύσεις Λαβρόφ για το Κυπριακό, αιχμές για το Συριακό

11:48 - 02 Νοε 2016 | Πολιτική
Δεσμεύσεις Λαβρόφ για το Κυπριακό, αιχμές για το Συριακό
Στο Συριακό και το Κυπριακό αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα συμβάλλει στις προσπάθειες διευθέτησης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Υποστήριξε ότι η κύρια αιτία που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία είναι ότι «κάποιοι δεν θέλουν την επίλυση του Κυπριακού» και πρόσθεσε: «Δεν δεχόμαστε τις προσπάθειες άσκησης πιέσεων έξωθεν ή τις προσπάθειες να οριστούν προθεσμίες».

 

Αναμφίβολα, συνέχισε, πρέπει να συμφωνήσουν οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι και το Σ.Α. του ΟΗΕ καθορίζει το πλαίσιο της συμφωνίας που πρέπει να επιτευχθεί.

 

Για το Συριακό, ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι «πολλές φορές ασκείται σαμποτάζ προς την πολιτική διευθέτηση προς το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ασφαλείας γιατί μερικοί υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές ο στόχος των οποίων είναι να διώξουν το καθεστώς Άσαντ».

 

Αν τα ψηφίσματα υλοποιούνταν τίμια θα είχε σημειωθεί πρόοδος, συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Λαβρόφ.

 

«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα και στη Συρία θα έχουμε ως στόχο την τίμια πρόθεση προς την πολιτική διαδικασία στην οποία θα συμμετάσχει και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Συρίας θα αποφασίσουν για την τύχη τους» είπε ακόμα.

 

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Λαβρόφ για τη στήριξή του στο Κυπριακό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.