ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς: Δεν έχει πέσει ο νόμος-Πρόσκαιρο το φρένο του ΣτΕ

10:22 - 03 Νοε 2016 | Πολιτική
Παππάς: Δεν έχει πέσει ο νόμος-Πρόσκαιρο το φρένο του ΣτΕ
"Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει πέσει στο σύνολό του", είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως και το ΕΣΡ που θα προκύψει αυτόν τον νόμο θα εφαρμόσει, με όποιες αλλαγές φυσικά προκύψουν, μέσω τροπολογιών.

«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το ‘αιτιολογημένη γνώμη’’ του ΕΣΡ γίνεται ‘‘σύμφωνη’’» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας. Μπήκε σε αυτή τη διαδικασία πρόσκαιρο φρένο, ανέφερε, αλλά οδήγησε πλέον όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής. «Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός (για την αδειοδότηση), συζητάμε επί των φημών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε δε, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το νόμο Παππά, και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Ο κ. Παππάς άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για οριακή ψηφοφορία στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μόνο τη διάταξη για την αρμοδιότητα του υπουργού να αδειοδοτεί κανάλια. 

Οι δικές μας οι πράξεις, είπε ήταν πράξεις ανάγκης όλες. Δεν ήταν νόμιμη η σύνθεση του ΕΣΡ και πέφτανε τα πρόστιμα, υπήρχε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Αν συγκροτηθεί ΕΣΡ την επομένη εβδομάδα, που το ευχόμαστε ολόκαρδα, και μας εγγυηθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε διαδικασία αδειοδότησης, αν όμως μας πει ότι θέλει δυο χρόνια το πολίτικο σύστημα όλο, όχι μονό η κυβέρνηση, θα βρεθεί προ των ευθυνών. 

«Διοργανώσαμε διαγωνισμό που εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το δημόσιο» επέμεινε ο Νίκος Παπάς. Ο νόμος Παππά, πρόσθεσε, θέτει αυστηρότατες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση άδειας, το τίμημα έρχεται τελευταίο. 

«Δεν θα συγκυβερνήσει δια θεσμικού εκβιασμού η ΝΔ. Θέλει να νομοθετήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αν δεν βρεθεί λύση για το ΕΣΡ θα είναι ακραία έκφραση θεσμικού εκβιασμού από τη ΝΔ» τόνισε ο υπουργός. Θα είναι τεράστιο το πολιτικό κόστος, αν μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.