ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία προειδοποιεί: Γκιουλενιστές ίσως προκαλέσουν προβλήματα στη Θράκη

22:32 - 03 Νοε 2016 | Πολιτική
Η Τουρκία προειδοποιεί: Γκιουλενιστές ίσως προκαλέσουν προβλήματα στη Θράκη
Σε προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη Δυτική Θράκη, προχώρησε ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Τσελίκ δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών: «Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται γκιουλενιστές για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη».

 

Ο Τσελίκ, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Υπογράμμισε ότι η τουρκική πλευρά παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή και προειδοποίησε πως οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν περαιτέρω ταραχές στους «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας».

 

Ο Τσελίκ ρωτήθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ και για την κατάληψη του χώρου, όπου θα ανεγερθεί το τέμενος στο Βοτανικό. Και σ’ αυτό το σημείο εξέφρασε την ενόχλησή του λέγοντας ότι προσδοκά πως το ζήτημα θα λυθεί.

 

«Το να οικοδομήσει κανείς πλουραλισμό σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συμβάλει στην εσωτερική και κοινωνική ειρήνη. Ποτέ δεν θα δεχτούμε δράσεις παρά μόνο αυτές που συνεισφέρουν στην κοινωνία μέσα στους νόμους της κάθε χώρας», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.