ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός

22:43 - 03 Νοε 2016 | Πολιτική
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός
Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως φαίνεται από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, το οποίο συνεδριάζει από τις 7 μ.μ.

Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου επέμενε να διαμηνύει ότι «ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα του» και ότι «υπάρχουν και άλλες εξίσου σοβαρές προτεραιότητες», αφού πλέον ψηφίστηκαν οι τροπολογίες του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, φαίνεται πως πλέον τίποτα δεν εμποδίζει τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει τη νέα κυβερνητική δομή.

 

Έπειτα από την υπερψήφιση των τροπολογιών αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο, δείχνοντας ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεχόμενος πιέσεις τόσο από τους δανειστές, όσο και από τις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να δώσει εικόνα ανανέωσης με καινούρια πρόσωπα.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα των νέων στελεχών έχει «κλείσει».

 

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η γενιά των 40αρηδων θα έχει ισχυρή παρουσία, ενώ αμετακίνητοι θα παραμείνουν οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να αναβαθμίζεται.

 

Μετακινήση όμως φαίνεται πως θα υπάρξει για τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:52 - 04 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.