ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλλειψη πάγκου και «απροθυμίες» καθυστερούν τον ανασχηματισμό

18:12 - 04 Νοε 2016 | Πολιτική
Έλλειψη πάγκου και «απροθυμίες» καθυστερούν τον ανασχηματισμό
Η δυστοκία που παρατηρείται στην ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου, έγκειται κατά τους ψύχραιμους παρατηρητές στην έλλειψη βάθους του κυβερνητικού πάγκου, αλλά και στην απροθυμία εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων να συνδράμουν στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι με τον ανασχηματισμό να σηματοδοτηθεί πολιτικά και επικοινωνιακά ένα νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση, αλλά και να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία της, η οποία προσκρούει στην προφανή ανεπάρκεια αρκετών υπουργών αλλά και σε ανυπέρβλητες-ιδίως στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων- εσωτερικές αντιφάσεις.

 

Όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που επείγει η ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης διαπραγμάτευσης, χωρίς πολιτικές αμφιθυμίες για την έναρξη των συζητήσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρέους και τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.  

 

Οι ώρες περνούν βασανιστικά αργά, επιτείνοντας την αγωνία στα υπουργικά γραφεία τα οποία, κατά κοινή παραδοχή, έχουν παραλύσει από καιρό αναμένοντας τις πρωθυπουργικές αποφάσεις.

 

Είναι αλήθεια όμως ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός έχει απολέσει το κυριότερο επικοινωνιακό του πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

 

Εντούτοις, όπως παραδέχονται και εντός τειχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παύει να συνιστά την τελευταία ευκαιρία ανασύνταξης των κυβερνητικών δυνάμεων μπροστά σε δύσκολες μάχες που θα κρίνουν καθοριστικά και τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. 

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:47 - 04 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.