ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός: Οι «κομμένοι» και οι «νέοι»

00:42 - 05 Νοε 2016 | Πολιτική
Ανασχηματισμός: Οι «κομμένοι» και οι «νέοι»
Δεκαπέντε νέα πρόσωπα μπήκαν στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα, "κόπηκαν" και ορισμένοι υπουργοί που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τους προηγούμενους μήνες, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν σημαντική επιρροή εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Νίκος Φίλης , ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Νίκος Ξυδάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Δημήτρης Μάρδας, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

 

Όσο για τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης αναλυτικά είναι:

 

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα και ο Κώστας Γαβρόγλου τοποθετήθηκε υπουργός Παιδείας με νέους υφυπουργούς τον Δημήτριο Μπαξεβανάκη και τον Κωνσταντίνο Ζουράρι.

 

Στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπουργός τοποθετήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υφυπουργός τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με υπουργό την Λυδία Κονιόρδου και υφυπουργό Αθλητισμού τον Γεώργιο Βασιλειάδη.

 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελος, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Νικόλαος Μαυραγάνης, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υφυπουργός ο Νεκτάριος Σαντορινιός και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υφυπουργός ο Βασίλειος Κόκκαλης.

 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτριος Λιάκος και υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος Τζανακόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.