ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιλογές «γέφυρα» με τους θεσμούς σε κρίσιμα υπουργεία

10:25 - 05 Νοε 2016 | Πολιτική
Επιλογές «γέφυρα» με τους θεσμούς σε κρίσιμα υπουργεία
Με τοποθέτηση υπουργών σε θέσεις που έχουν συνάφεια με τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν καλή χημεία με τους Θεσμούς απαντά η κυβέρνηση στην ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ο νέος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η νέα υφυπουργός Οικονομικών -βουλευτής Μαγνησίας- Κατερίνα  Παπανάτσιου η ίδια με εμπειρία στην αγορά αλλα και στις κομματικές βαθμίδες), ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης και επικεφαλής μέχρι χθες του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, η νυν υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (εργατολόγος με προϋπηρεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλές σχέσεις με παράγοντες της Κομισιόν , μέχρι χθες επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του υπουργείου Εργασίας και, άρα, άριστη γνώστης των θεμάτων), και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος από τους ανερχόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καλή έξωθεν μαρτυρία.
 
Ο Γιώργος Σταθάκης έχει εμπειρία διαπραγμάτευσης, αποδοχή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αντίληψη γεωστρατηγικών ισορροπιών που είναι απαραίτητα για μια επαρκή συννενόηση με τους Θεσμούς και τους διεθνείς παράγοντες στα θέματα ενέργειας. Άλλωστε το απέδειξε προωθώντας σε μεγάλο βαθμό το πιο δύσκολο ζήτημα της αξιολόγησης, αυτό των κόκκινων δανείων σε καλή συνεργασία με τους θεσμούς. Η  κα. Παπανάτσιου εκτιμάται ότι θα έχει μια καλύτερη σχέση με τον κ. Τσακαλώτο, σε σχέση με τον κ. Αλεξιάδη αλλά και να κινηθεί επαρκώς σε ενα χαρτοφυλάκιο που συνθλίβεται μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και της ΓΓΔΕ.
 
Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας και η κα. Αχτσίογλου συναντούν την αποδοχή των δανειστών καθώς έχουν ήδη εγγραφές συνεργασιών  με θετικό πρόσημο.
 
Κάτι αναγκαίο για μια ανέφελη σχέση και γρήγορη επίτευξη του στόχου γα κλείσιμο της αξιολόγησης.
 
Γ.Α.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 05 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.