ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος για Φίλη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος

13:49 - 08 Νοε 2016 | Πολιτική
Τζανακόπουλος για Φίλη: Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος
Καταιγισμό ερωτήσεων για την απομάκρυνση του Νικου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας δέχθηκε κατά το πρώτο του briefing στους πολιτικούς συντάκτες, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να κλείσει τα μέτωπα, χωρίς να δώσει τροφή για νέα σχόλια και αντεγκλίσεις.

 

Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίζει για τα καταλληλότερα πρόσωπα, που θα εφαρμόσουν την πολιτική αυτή, σχολίασε αρχικά σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν.

 

Τόνισε ακόμα πως η κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στις σχέσεις με την Εκκλησία δε μεταβάλλεται μετά τον ανασχηματισμό και απέκρουσε τις κατηγορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλαβε την απόφαση αυτή υποτασσόμενος στις πιέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

 

Στις αιτιάσεις του Νίκου Φίλη πως ο Πρωθυπουργός πριν 2 μήνες του έβαλε 20 για την κατάσταση στα σχολεία και τώρα τον έκοψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε με νόημα πως "ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος, ούτε ο υπουργός μαθητής". Τόνισε επίσης ότι στις αποφάσεις του πρωθυπουργού δε βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες, αλλά μονο η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης.

 

Στο επακόλουθο ερώτημα εάν βάρυνε όμως στην απόφαση του κ.Τσίπρα η απειλή του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου ότι θα παραιτηθεί, όπως είχε αποκαλύψει ο Ιερώνυμος, ο κ.Τζανακόπουλος επανέλαβε: "Ο πρωθυπουργός λαμβάνει τις αποφάσεις με τα κριτήρια που ήδη ανέφερα και έχω ήδη απαντήσει στην ερώτηση σας".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:38 - 08 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.