ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Στρατηγική και στόχος της ΝΔ ένα τέταρτο Μνημόνιο

17:34 - 08 Νοε 2016 | Πολιτική
Μαξίμου: Στρατηγική και στόχος της ΝΔ ένα τέταρτο Μνημόνιο
Σε συνέχεια των όσων είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση επιτίθεται στη ΝΔ και την κατηγορεί πως έχει σχέδιο... 4ου Μνημονίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το τέταρτο Μνημόνιο είναι ο λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

 

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αλλά μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει.

 

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι «επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η Ν.Δ. και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει».

 

Οι πηγές του Μαξίμου λένε πως το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής.

 

Προσθέτουν ακόμη πως «αυτό που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό, να θυμίσουμε, ότι θεωρούσε βιώσιμο».

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που αποδεικνύεται και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, «χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.