ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Ουδεμία ανάμιξη έχουμε στην επιλογή προέδρου της ΕΤΕ

21:25 - 08 Νοε 2016 | Πολιτική
Κυβέρνηση: Ουδεμία ανάμιξη έχουμε στην επιλογή προέδρου της ΕΤΕ
«Η κυβέρνηση ουδεμία ανάμιξη έχει με τη διαδικασία επιλογής προέδρου της Εθνικής Τράπεζας και όσοι μιλούν για κυβερνητικές παρεμβάσεις, διάλεξαν λάθος στόχο», αναφέρουν πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, απαντώντας σε αναφορές που έκανε απόψε ο Γιάννης Κουτσούκος, υπεύθυνος Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η κυβέρνηση θα μιλήσει διεξοδικά για το θέμα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

 

Γ. Κουτσούκος: «Κυβέρνηση και θεσμικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

 

Ο υπεύθυνος Οικονομικών της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, δήλωσε ότι το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα δοκιμάζεται και από την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στις διοικήσεις των τραπεζών Εθνική και Πειραιώς.

 

«Είχαμε προβλέψει από το 2015 στην Βουλή, τις συνέπειες που θα υπάρξουν με την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση στην τρόικα, που τελικά οδήγησε τις διατάξεις ενός απαράδεκτου νόμου για την επιλογή των ΔΣ των τραπεζών. Ενός νόμου, που μόνον προβλήματα δημιουργεί», επισήμανε ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιδιώξεις και παρεμβάσεις για τον έλεγχο των τραπεζών που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις.

 

«Τέτοια φαινόμενα, εντείνουν τα προβλήματα αναξιοπιστίας στην Οικονομία, εμποδίζουν την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τις ελληνικές τράπεζες», συμπλήρωσε και κάλεσε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε οι τράπεζες να λειτουργήσουν ομαλά και με βάση τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, όπως οι σύγχρονες εξελίξεις απαιτούν.

 

«Δεν μπορεί τα διαλυτικά φαινόμενα να συνεχίζονται την ώρα που η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία στενάζει», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπεύθυνος Οικονομικών της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.