ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Δυστυχώς ο Τραμπ είπε κάποιες αλήθειες

20:50 - 09 Νοε 2016 | Πολιτική
Ξυδάκης: Δυστυχώς ο Τραμπ είπε κάποιες αλήθειες
«Δυστυχώς ο Τραμπ είπε κάποιες αλήθειες. Βλέπω μια διάθεση επαναπροσδιορισμού των πληθυσμών και κυρίως του κόσμου της εργασίας, ο οποίος αισθάνεται ότι έχει διαψευστεί από τις προοδευτικές ή κεντρώες δυνάμεις. Ο Τράμπ, έκων άκων, θα μεταβληθεί σε ένα stageman, είναι θέμα εβδομάδων», δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα FM ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, ο κ. Ξυδάκης παρατήρησε πως «ο Αμερικανός Πρόεδρος παραμένει Αμερικανός Πρόεδρος, έχει επιρροή, ακόμη και όταν αφυπηρετήσει, πολύ περισσότερο, που ως την 1η Ιανουαρίου είναι πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα. Πάντα υπάρχει μια Αμερικανική κρατική σκηνή, μια κεντρική πολιτική σκηνή, η οποία έχει γενικές κατευθύνσεις».

«Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανατρέψει τα πάντα στην πολιτική της υπερδύναμης. Η επένδυση, είναι επένδυση, δεν νομίζω ότι ανατρέπονται τα πάντα, υπάρχει αυτό που υπάρχει. Και όταν προσέρχεσαι στο σύμμαχό σου δεν προσέρχεσαι, προς τα αισθήματα συμπαθείας, δεν υπάρχει συμπάθεια στις διεθνείς σχέσεις υπάρχει συμφέρον. Εφόσον κρίνουν οι ΗΠΑ ότι η Ελλάδα είναι ένας χρήσιμος, ωφέλιμος και δυναμικός σύμμαχος, θα την στηρίξουν με τον τρόπο τους», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.