ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βούτσης υιοθετεί την πρόταση της ΝΔ για το ΕΣΡ!

12:38 - 10 Νοε 2016 | Πολιτική
Ο Βούτσης υιοθετεί την πρόταση της ΝΔ για το ΕΣΡ!
Με στόχο να άρει επιτέλους το αδιέξοδο της συγκρότησης του ΕΣΡ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει νέα πρόσωπα στη Διάσκεψη Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (15.00). Ο Πρόεδρος της Βουλής αναζητώντας συναίνεση αναμένεται να προτείνει για Πρόεδρο του ΕΣΡ, τον κ. Κουτρομάνο που πρότεινε προ ημερών η ΝΔ, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις του θα υπάρξουν και πρόσωπα που γίνονται αποδεκτά τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το Ποτάμι.

Το Reporter είχε γράψει και νωρίτερα πως η κυβέρνηση επιθυμεί να ρίξει το μπαλάκι στη ΝΔ και επί της ουσίας να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορεί να εμφανιστεί και πάλι αντίθετο με τις προτάσεις του Προέδρου της Βουλής.

 

Θυμίζουμε πως η ΝΔ από μόνη της μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία, ακόμη κι αν τα υπόλοιπα κόμματα ψηφίσουν θετικά τις εισηγήσεις που θα γίνουν.

 

Ωστόσο, ο Νίκος Βούτσης, τις τελευταίες ημέρες ήταν σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή και η Διάσκεψη της Πέμπτης να φέρει αποτέλεσμα και να μην οδηγηθεί σε αδιέξοδο, όπως όλες οι προηγούμενες.

 

Με βάση τα παραπάνω υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, που στη συνέχεια θα εκκινήσει τις διαδικασίες για αδειοδότηση των καναλιών, με βάση το νόμο της κυβέρνησης, τον οποίο μπλόκαρε το ΣτΕ.

 

Θυμίζουμε πως η ΝΔ για να συνδράμει στη συγκρότηση του ΕΣΡ έχει προτείνει τρεις ακόμη όρους:


   1. «Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο ΕΣΡ τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο ΕΣΡ».

   2. «Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό - φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία».

   3.«Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ' ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.