ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση-Η κυβέρνηση επιβαρύνει τους πολίτες

15:55 - 10 Νοε 2016 | Πολιτική
ΝΔ: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση-Η κυβέρνηση επιβαρύνει τους πολίτες
Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, η στάση του κόμματος για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες, συζητήθηκαν την Πέμπτη στο Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ εκφράστηκε η θέση, πως εκλογή του κ. Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό διεθνές γεγονός και η επιλογή του αμερικανικού λαού είναι, ασφαλώς, απόλυτα σεβαστή, καθώς και το ότι η Νέα Δημοκρατία προσδοκά στη συνέχιση και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

 

Όσον αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ επαναβεβαιώθηκε η θέση της ΝΔ πως είναι υπέρ της συγκρότησής του, καθώς και το ότι απαιτείται γι` αυτό όλα τα μέλη του να ανταποκρίνονται στην ανάγκη για αντικειμενική, αμερόληπτη, ανεξάρτητη λειτουργία, χωρίς κανενός είδους κομματικά «καπελώματα» και πλειοψηφίες.

 

Όπως τονίστηκε «η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την εμμονή της σε 4 κανάλια και να επιτρέψει να λειτουργήσει ελεύθερα η αγορά με όσα κανάλια επιτρέπει το ψηφιακό φάσμα» καθώς και «να αφήσει στο χθες το διαγωνισμό που έχει ήδη ακυρωθεί και να καθιερωθεί ένα στάνταρ τίμημα για όλα τα κανάλια που λειτουργούν και θα αποκτήσουν άδεια».

 

Ακόμα, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τη 2η αξιολόγηση "γιατί οι καθυστερήσεις επιβαρύνουν διαρκώς τους πολίτες".

 

Τονίστηκε ακόμη πως μια αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε, ήδη, πετύχει το στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης, «παρ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία κάνει τα πάντα για να συμβάλει σε αυτόν τον στόχο, παρά τις τραγικές ολιγωρίες της κυβέρνησης».

 

Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα για τις προτάσεις της παράταξης, «όπως φάνηκε και στην πρόσφατη περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κρήτη». Επισημάνθηκε ιδιαίτερα «η ανταπόκριση σε αυτήν και των πολιτών που στις προηγούμενες εκλογές είχαν υποστηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.