ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτρομάνος για πρόεδρος του ΕΣΡ–LIVE η 6η Διάσκεψη των Προέδρων

18:43 - 10 Νοε 2016 | Πολιτική
Κουτρομάνος για πρόεδρος του ΕΣΡ–LIVE η 6η Διάσκεψη των Προέδρων
Σε εξέλιξη βρίσκεται η Εκτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την ανάδειξη του νέου ΕΣΡ.

Μολονότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 3 μ.μ., εν τέλει ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 04:30 μ.μ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ξεκίνησε την ομιλία του με μια ανακεφαλαίωση όσων είχαν προηγηθεί στις διασκέψεις των προέδρων της Βουλής στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία -χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά- στον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο που αποτελεί πρόταση της ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ, αλλά και στον κ. Βασίλη Μουλόπουλο (αντιπρόεδρος), λέγοντας ότι έχει πλέον διαμορφωθεί μία πρόταση που κατατίθεται, πλέον, στη διάσκεψη των προέδρων. Παράλληλα, σημείωσε ότι από την πλευρά του, προσήλθε με διάθεση «να είναι η σημερινή η τελευταία διάσκεψη» και να προχωρήσει η συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, ώστε πολύ γρήγορα να προχωρήσει και η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Για το θέμα του αριθμού των αδειών, σημείωσε ο κ. Βούτσης, το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού.

Η πρόταση του προέδρου της Βουλής για το ΕΣΡ έχει ως εξής:

Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος, Ροδόλφος Μορώνης και μέλη, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

Παράλληλα, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο κ. Βούτσης προχώρησε σε λεκτική διαβεβαίωση ότι για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θα υπάρξει πιο «ευέλικτη και ανοικτή αντίληψη» από την αρχική κυβερνητική θέση που περιόριζε τον αριθμό των καναλιών σε τέσσερα.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε πιο ευέλικτος σχετικά με την επόμενη μέρα, τον νόμο για τα κανάλια, αλλά και τον αριθμό των αδειών.

Συνέπεια αυτών των κινήσεων ήταν και μία θετική δήλωση από τη μεριά του εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, ο οποίος λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, σημείωσε πως αναγνωρίζει την καλή διάθεση που προκύπτει, τόσο από τις προσπάθειες του κ. Βούτση, όσο και από τις δηλώσεις του κ. Παππά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 10 Νοε 2016

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.