ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι θα παρευρεθούν στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ομπάμα

23:15 - 14 Νοε 2016 | Πολιτική
Ποιοι θα παρευρεθούν στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ομπάμα
Βάσει αυστηρού πρωτοκόλλου επιλέχθηκαν τα 120 πρόσωπα που θα παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη στις 19:30.

Τα 40-50 άτομα θα είναι μέλη της αμερικανικής αποστολής, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι Έλληνες. Με δεδομένο ότι ο κ. Ομπάμα δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, ούτε οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες θα συνοδεύονται από τους/τις συζύγους τους.

 

Από καμία πλευρά δεν θα μετέχουν επιχειρηματίες, ενώ στους 80, περίπου, ανέρχονται οι Έλληνες αξιωματούχοι που έχουν προσκληθεί.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός των δύο προέδρων, στο δείπνο θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

 

Στο δείπνο δεν προσκαλούνται οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, γεγονός που προκάλεσε ήδη τη δημόσια αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

 

Όπως δήλωσε «ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Κ. Μητσοτάκης» και σχολίασε:

 

«Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα».

 

Από υπουργούς αναμένεται να παραβρεθούν οι υπουργοί Εξωτερκών, Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

 

Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με το πρωτόκολλο μπορούν να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην Πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος).

 

Το μενού στο Προεδρικό

 

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας.

 

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτοδότη», θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 15 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.