ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: Σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

15:04 - 15 Νοε 2016 | Πολιτική
Ομπάμα: Σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις για τον ελληνικό λαό» ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

 

«Έχει υπομείνει αρκετά ο ελληνικός λαός λόγω της κρίσης, βελτιώνεται η κατάσταση, πολιτική μας ήταν να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανέρθει η ανάπτυξη και η αισιοδοξία» πρόσθεσε ακόμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε την στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό, αναφέροντας με έμφαση ότι είναι «θέμα όλων μας το προσφυγικό, όχι μόνο ενός κράτους». 

Ο Ομπάμα αποκάλεσε την Ελλάδα μεγάλη χώρα, γενέτειρα της Δημοκρατίας και πηγή ιδεωδών και αξίων που γαλούχησαν τις ΗΠΑ κατά τη δημιουργία τους. Ταυτόχρονα, έδωσε έμφαση στη σημασία του ΝΑΤΟ για την παγκόσμια ισορροπία και τη συνεργασία που υπάρχει με τη χώρα μας σε ζητήματα τρομοκρατίας.

 

Ηχηρά μηνύματα Παυλόπουλου

Θερμές ευχαριστίες για την αλληλεγγύη που επέδειξε προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό εξέφρασε προς τον Μπαράκ Ομπάμα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ευχαριστώ θερμά για τη συμπαράσταση σας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην περίοδο που αντιμετωπίζει μια κρίση επώδυνη για το λαό μας και είμαι βέβαιος και ότι και ο επόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει προς την ιδία κατεύθυνση» τόνισε.

Ο κ. Παυλόπουλος άφησε αιχμές για έλλειψη στοιχειώδους αλληλεγγύης από άλλα κράτη – μέλη στο προσφυγικό, κάνοντας λόγο για φοβικά σύνδρομα που υπονομεύουν το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.  

 

Παράλληλα ζήτησε ταχεία επίλυση Κυπριακού σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το θεσμικό κεκτημένο. 

Αφήνοντας αιχμές κατά του Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε απαράδεκτη και αδιανόητη της Συνθήκης της Λωζάνης, αμφισβήτησή της είναι και η αμφισβήτηση των συνόρων της ΕΕ, αλλά και κατά της ΠΓΔΜ κάνοντας λόγο για αλυτρωτικές βλέψεις που υπονομεύουν το μέλλον της στην ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 15 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.