ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oμπάμα: Μόνο με λιτότητα δεν γίνεται τίποτα-Απαιτείται ελάφρυνση χρέους

15:36 - 15 Νοε 2016 | Πολιτική
Oμπάμα: Μόνο με λιτότητα δεν γίνεται τίποτα-Απαιτείται ελάφρυνση χρέους
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε από... νωρίς τη δήλωση που ήθελε από τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς στο σύντομο διάλογο που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε αναφορά στο θέμα του χρέους και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ελάφρυνσής του. -Συνεχής ενημέρωση για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα ΕΔΩ

"Εμείς θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ότι μόνο με τη λιτότητα δεν μπορεί να υπάρξει λύση", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα προσθέτοντας θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση χρέους, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

 

Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως και ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλο, έτσι και στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες.

 

"Θα ήθελα να σας ευχαρστήσω για τη συμπόνια με την οποία αντιμετωπίσατε το προσφυγικό. Ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε συνεργασία για αντιμετώπιση του ζητήματος και για την αντιμετώπιση των συρράξεων", είπε συγκεκριμένα ο Αμερικανός Πρόεδρος.

 

Όσον αφορά στο Κυπριακό είπε πως "πιστεύουμε ότι ΗΠΑ, Ελλάδα & Κύπρος θα μπορέσουμε να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση".

 

Τσίπρας: Αναμένουμε θετικές εξελίξεις για χρέος και Κυπριακό

 

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Σημείωσε ότι ελπίζουμε οι κόποι του λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους και μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 15 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.