ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΕΛ:Αντίθετοι στην εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων με το γάμο

00:02 - 16 Νοε 2016 | Πολιτική
ΑΝΕΛ:Αντίθετοι στην εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων με το γάμο
Την έντονη διαφωνία τους με την εναρμόνιση της χώρας μας με τη σχετική κοινοτική οδηγία η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων την ίση μεταχείριση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής, εξέφρασαν οι ΑΝΕΛ.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης εξήγησε τους λόγους που το κόμμα του καταψηφίζει αρκετές από τις προωθούμενες διατάξεις λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε την νομιμοποίηση του τρίτου φύλου. Οι ΑΝΕΛ είναι ενάντια σε οποιοδήποτε υποκατάστατο της οικογένειας» ενώ απευθυνόμενος σε όσα κόμματα στηρίζουν το νομοσχέδιο - μεταξύ των όποιων και ο ΣΥΡΙΖΑ - υπογράμμισε «θέλετε να εξομοιώσετε καθολικά το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών με το γάμο. Αυτό θα οδηγήσει σε τεκνοθεσία».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου εξισώνει τον θρησκευτικό γάμο με το σύμφωνο συμβίωσης για να προσθέσει «όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο και εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ανοίγει ο δρόμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία βουλευτών έλεγε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε».

«Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο, το νομοθέτημα θέλει να εδραιώσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και έτσι ανοίγει ο δρόμος και για γάμο και για τεκνοθεσία», είπε σε άλλο σημείο.

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ενάντια στην ισότητα των ανθρώπων, πρόσθεσε όμως ότι θα διαφωνήσουν με προσπάθειες που επιχειρούν να διαμορφώσουν «μια κοινωνία χαλαρών ηθών».

Οι ΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής την κοινοτική οδηγία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.