ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: Οι νέοι να γνωρίζουν ότι υπάρχει μέλλον-«Κλειδί» το χρέος

16:11 - 16 Νοε 2016 | Πολιτική
Ομπάμα: Οι νέοι να γνωρίζουν ότι υπάρχει μέλλον-«Κλειδί» το χρέος
Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ένας ύμνος στη Δημοκρατία, που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου και στέλνει οικουμενικά μηνύματα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε, ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά και στο ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας πως εκτός από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν, είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί και το ζήτημα του χρέους, υπογραμμίζοντας πως θα αποτελέσει το "κλειδί" για τη λύση.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η παρότρυνση Ομπάμα στους νέους να παραμείνουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν να επιστρέψει η χώρα στην ευημερία. Επισήμανε, όμως, πως "οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει μέλλον" και γι` αυτό θεωρεί πως το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αποτελεί μία πολύ σημαντική προϋπόθεση.

 

"Εδώ στην Ελλάδα καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια κατάσταση μεταρρυθμίσεων", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα για να προσθέσει:

 

"Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν ένα μιγμα εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων. Φυσικά ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που έφεραν οι μεταρρυθμίσεις ή τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Έλληνες, εγώ όμως γνώριζα τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες.

 

Η επίσκεψή μου αποσκοπούσε και στο να καταδείξω στον κόσμο τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Τσίπρα για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που κάνει για την ανάκαμψη της χώρας".

 

Όσο για το χρέος σημείωσε: "Θα συνεχίσω να τονίζω προς τους πιστωτές της Ελλάδας ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα που χρειάζονται για να έχει η Ελλάδα ξανά μια βιώσιμη οικονομία. Το ΔΝΤ λέει πως η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη.

 

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μέλλον. Δεν πρέπει να μεταναστεύετε για θέσεις εργασίας, πρέπει να μείνετε εδώ και να ευημερήσετε".

 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Ομπάμα ΕΔΩ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 16 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.