ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίεση θεσμών για αλλαγή του νόμου Φίλη στα ιδιωτικά σχολεία

19:54 - 16 Νοε 2016 | Πολιτική
Πίεση θεσμών για αλλαγή του νόμου Φίλη στα ιδιωτικά σχολεία
Οι δανειστές ζητάνε το ξήλωμα της διάταξης Φίλη (ο οποίος είχε επαναφέρει ανάλογη διάταξη του νόμου Διαμαντοπούλου), σύμφωνα με την οποία για να γίνουν απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να εγκριθεί η αιτιολογία τους από ειδικό Συμβούλιο.

Αυτό αναφέρουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης του κουαρτέτου με το νέο υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

 

«Οι δανειστές αντιμετωπίζουν το θέμα με όρους αγοράς» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, αν και αναγνωρίζουν ότι η κατάργηση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, αδυνατίζει το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς περί έγκρισης της αιτιολόγησης των απολύσεων. «Με ποια κριτήρια θα γίνεται αυτή η αιτιολόγηση και η έγκριση της;» λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για κάποιους «κακούς σχολάρχες», από τους οποίους αντλούν πληροφορίες οι δανειστές.

 

Η συμβιβαστική πρόταση που έβαλε στο τραπέζι η ελληνική πλευρά προβλέπει ότι αυτό το Συμβούλιο θα συγκροτηθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όχι από το υπουργείο Παιδείας. Η πρώτη αντίδραση των δανειστών ήταν αρνητική κι αν δεν βρεθεί λύση, τότε το θέμα θα συζητηθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.