ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Παυλόπουλου: Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος

10:10 - 17 Νοε 2016 | Πολιτική
Με την…καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 15:00 κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Ανοικτές παρέμειναν χθες για δεύτερη ημέρα οι πύλες του Πολυτεχνείου, ώστε οι πολίτες να αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της 17ης Νοέμβρη. Μάλιστα, χθες, κατέθεσαν στεφάνι ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Σαράντα τρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

ΠτΔ: Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος

«Ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα άντλησης πολλαπλών διδαγμάτων», χαρακτηρίζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο μήνυμά του για την επέτειο, ο κ. Παυλόπουλος κάνει εκτενή αναφορά στους αγωνιστές της δημοκρατίας και στη μνήμη που οφείλεται ιδίως σε όσους έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την καθιέρωσή της, και χαρακτηρίζει την επέτειο του Πολυτεχνείου, «ημέρα που μας διδάσκει, στο διηνεκές, ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος, κυρίως στους σημερινούς χαλεπούς για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του καιρούς, που δεν αφορούν μόνο την χώρα μας, αφού έχουν πάρει πανευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες διαστάσεις».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.