ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυροσβεστική παρέμβαση Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

09:41 - 21 Νοε 2016 | Πολιτική
Πυροσβεστική παρέμβαση Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ο.
Να βελτιώσει το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε τμήμα της Κ.Ο. και να στείλει μηνύματα ενόψει της τελικής φάσης της διαπραγμάτευσης για χρέος και αξιολόγηση θα επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός στην απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος.
Το κλίμα στους βουλευτές είναι επιβαρυμένο λόγω της μη συμμετοχής του οργάνου στη χάραξη πολιτικής. Είναι ενδεικτικό ότι έχει να συνεδριάσει μήνες, ενώ έχουν μεσολαβήσει και πολλά «φάουλ» της κυβέρνησης σε κομβικά ζητήματα όπως οι τηλεοπτικές άδειες, που έχουν δημιουργήσει κακό κλίμα.
Ουσιαστικά τα μέλη της Κ.Ο. καταγράφουν παράπονα για τη μη ενεργή συμμετοχή των βουλευτών στη διαμόρφωση κεντρικών πολιτικών θέσεων. Έτσι ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη συστράτευσης, καλής συνεργασίας υπουργών – Κ.Ο., αλλά και να αναφερθεί και στο κοινοβουλευτικό έργο που θα προωθήσει η κυβέρνηση, πέραν των νόμων για τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του στην ΚΟ, αναμένεται να αποστείλει, παράλληλα, μηνύματα κυβερνητικής σταθερότητας και συνοχής, ενώ θα προωθήσει αναδόμηση του σχήματος που κατέχει κοινοβουλευτικές θέσεις ευθύνης.
Έτσι ο Νίκος Ξυδάκης, φέρεται να αναλαμβάνει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος μαζί με τους υφιστάμενους κ.κ. Βάκη και Μαντά, ενώ ο Δημήτρης Μάρδας αναλαμβάνει σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, κοινοβουλευτικής ομάδας και κόμματος στον τομέα της οικονομίας.
Τέλος σχεδιάζει να στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, μήνυμα προς τους δανειστές-κυρίως προς τον Β. Σόιμπλε- για τήρηση της δέσμευσής τους να απομειώσουν το ελληνικό χρέος. Επίσης θα επιμείνει στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση, χωρίς νέα οδυνηρά μέτρα προκειμένου η χώρα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.