ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart-Ανησυχία για την αξιολόγηση

14:09 - 21 Νοε 2016 | Πολιτική
ΝΔ: Η ελληνική οικονομία χρειάζεται restart-Ανησυχία για την αξιολόγηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν τις εξελίξεις σε επίπεδο διαπραγμάτευσης και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πού θα καταλήξουν, ενώ παράλληλα, σημειώνουν πως η ελληνική οικονομία χρειάζεται μία... άλλη συνταγή.

«Η ΝΔ επιμένει στην πολιτική αλλαγή και λόγω της αναντιστοιχίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με το εκλογικό σώμα, αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία και οικονομία χρειάζεται restart» τόνιζε σήμερα ανώτερη πηγή της ΝΔ, και πρόσθετε ότι «απαιτείται πιο τολμηρή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις και σε αλλά θέματα, όπως των τραπεζών».

 

«Μας ανησυχεί ότι η κυβέρνηση κινείται μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά με αργά βήματα» εξηγούσε η ίδια πηγή, ενώ ανησυχία εξέφρασε και για το γεγονός ότι πληθαίνουν οι διεθνείς αναλύσεις για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου. Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι αισιόδοξος για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα χάσει και αυτήν την προσθεσμία της 5ης Δεκεμβρίου».

 

Ανέφερε πάντως ότι η ΝΔ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, για να μπορέσει στην συνέχεια να δανείζεται από τις αγορές σαν κανονική χώρα.

 

Είπε ακόμη ότι παρακολουθεί τις συζητήσεις με τους δανειστές και σε άλλα θέματα, όπως αυτό της Παιδείας, και ότι περιμένει να δει αν θα υπάρξουν αλλαγές σε κρίσιμους τομείς που και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισημάνει κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 21 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.