ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσκλητήριο Μητσοτάκη: «Όλοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ»

09:03 - 22 Νοε 2016 | Πολιτική
Προσκλητήριο Μητσοτάκη: «Όλοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ»
Την ανάγκη συστράτευσης όλων των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων», ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να εκφράσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εντείνοντας την αντιπολιτευτική του τακτική,

Όντας σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, μετά και τις ανακατατάξεις εντός της ΝΔ και τη δημιουργία νέας «σκιώδους» κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να συσπειρώσει γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες τα μεταρρυθμιστικά και φιλοευρωπαϊκό κόμματα ή κινήσεις.

 

Μιλώντας για το βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου «Το Νησί που φεύγει», σε πάνελ με τη συμμετοχή του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ξεκάθαρα  μηνύματα.

 

Έβαλε απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ και άπλωσε το χέρι για συνεργασία σε κάθε ενδιαφερόμενο, που πιστεύει στην άποψη πως η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση.

 

«Πρέπει να ακούσουμε τον βουβό πόνο της ελληνικής κοινωνίας, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα startups, μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και έναν νέο πατριωτισμό - αντίπαλο δέος σε έναν αδίστακτο λαϊκισμό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γίνει ακόμα σαφέστερος.

 

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι και το νόημα του αποψινού καλέσματος του συγγραφέα. Η κλεψύδρα των ευκαιριών αδειάζει σταθερά σε βάρος της χώρας. Πρέπει να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι τελικά θα πειστούν να τον ακολουθήσουν.

 

Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προς το παρόν επιμένουν στη μοναχική πορεία, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει και είναι βέβαιο πως όσο ο χρόνος κυλά, οι ζυμώσεις στα κόμματα θα εντείνονται και θα παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 22 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.