ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Συστράτευση δυνάμεων για άμεση πολιτική αλλαγή

12:47 - 23 Νοε 2016 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Συστράτευση δυνάμεων για άμεση πολιτική αλλαγή
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει αποτύχει παταγωδώς, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. Ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ξανά για ανάγκη συστράτευσης όλων των μεταρρυθμιστών δυνάμεων, κάνοντας λόγο για τον νέο πατριωτισμό της αλήθειας, που θα δώσει τη μάχη έναντι στον λαϊκισμό.

Πρόκειται για ξεκάθαρο άνοιγμα από τη μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, χωρίς, πάντως, να κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα κόμματα.

 

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Κωστή Στεφανόπουλο, για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια και καταχειροκροτήθηκε.

 

Εθνικά θέματα

 

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις δηλώσεις Ερντογάν, Ράμα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δημιουργούν μια εστία ανησυχίας την ώρα που η Αλβανία επιδίδεται, όπως είπε, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία βάζοντας στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων. Παράλληλα έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό λέγοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν σχέδιο Β.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ρευστότητας δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τεκτονικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική. Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα και η διεθνής κοινότητα στην καλύτερη περίπτωση μας αντιμετωπίζει με οίκτο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

"Η πλειοψηφία επιθυμεί πολιτική αλλαγή"

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το αίτημα για πολιτική αλλαγή «είναι πλειοψηφικό στην κοινωνία». «Οχι επειδή το ζητούμε εμείς αλλά επειδή η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την Κρίση. Επενδύει στον διχασμό και υπονομεύει συνειδητά τους θεσμούς της δημοκρατίας. Η τάση για αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις στρατηγικές νίκες της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δασκάλων και μηχανικών.

«Αποτρέψαμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα βύθιζε τη χώρα σε ακυβερνησία. Σταθήκαμε απέναντι στην προσπάθεια να ελέγξουν το τηλεοπτικό τοπίο. Κερδίσαμε σχεδόν όλα όσα επιδιώκαμε. Οπου στήνονται κάλπες παντού οι προσκείμενες δυνάμεις στη ΝΔ κερδίζουν μεγάλες μάχες, ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται. Προάγγελος αλλαγής αυτά τα μικρά βήματα» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

 

"Προπέτασμα κανπού για την ανικανότητά τους το χρέος"

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους ξεκαθαρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης, ωστόσο, σημείωσε πως αυτή, ακόμη κι αν γίνει, δεν πρόκειται να είναι αρκετή για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

 

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί το ζήτημα του χρέους ως "προπέτασμα καπνού για να κρύψει την ανικανότητά της". «Πρέπει να γίνει ελάφρυνση, αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Χρειάζονται και τολμηρές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος, τη δημόσια διοίκηση. Αν γίνουν αυτά τότε θα μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε» κατέληξε για το θέμα.

 

Μηνύματα στο εσωτερικό

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό, ξεκαθαρίζοντας πως η "σκιώδης" κυβέρνηση δεν έχει σχέση με αυτήν που θα σχηματίσει, εφόσον γίνει κυβέρνηση.

 

"Όσοι έλαβαν αξιώματα να μην ράβουν κουστούμια", είπε με νόημα. Ενώ το ίδιο μήνυμα έστειλε και σε όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, τονίζοντας πως τα ψηφοδέλτια θα προκύψουν από εσωκομματικές διαδικασίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.