ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς για εθνικά θέματα: Η χώρα εκπέμπει αστάθεια

16:22 - 24 Νοε 2016 | Πολιτική
Εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας και της Αλβανίας. Τόνισε ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις επιβαρύνουν το κλίμα για την κυβέρνηση.

Στην «ασταθή» εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση αποδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την πιεστική ανάδυση στο προσκήνιο εθνικών ζητημάτων την τελευταία περίοδο. 

 

«Η χώρα δεν ακτινοβολεί σταθερότητα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή όταν κλήθηκε να εξηγήσει την επιθετική στάση της Τουρκίας και της Αλβανίας. 

 

«Είναι γεγονός ότι έχουν σκάσει όλα τα θέματα μαζί. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» είπε ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε, μάλιστα, αιχμηρά ότι οι γείτονες «βρίσκουν έδαφος και τα κάνουν» εκμεταλλευόμενοι την μεταβατική περίοδο που υπάρχει στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. 

 

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε σταθεροί» συνέστησε ο κ. Σαμαράς. Ερωτηθείς, πάντως, για το Κυπριακό ανέφερε ότι τα πρόσφατα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό δεν συνεπάγονται και κατάρρευση των συζητήσεων για λύση. 

 

Κληθείς δε να σχολιάσει αν ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε με προσφυγή στις κάλπες στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να ερμηνεύσει τον πρωθυπουργό και αρνήθηκε να προχωρήσει σε προβλέψεις για τον εκλογικό χρόνο, λέγοντας «δεν ξέρω ποιος, που και πότε». 

 

Σημείωσε πάντως, ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των δανειστών και η προγραμματισμένη εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου επιβαρύνουν το κλίμα για την κυβέρνηση. 

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.