ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χώρα απογοητευμένων η Ελλάδα, η κοινωνία αναζητά αντίδοτο στη μελαγχολία

08:17 - 01 Δεκ 2016 | Πολιτική
Χώρα απογοητευμένων η Ελλάδα, η κοινωνία αναζητά αντίδοτο στη μελαγχολία
Ως μία χώρα απογοητευμένων και αγανακτισμένων πολιτών «περιγράφουν» την Ελλάδα τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue, που έρχονται να προστεθούν και σε άλλες παλιότερες μετρήσεις που δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία νιώθει τη χώρα να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η «Ελπίδα» έχει μετατραπεί σε «Αγανάκτηση», «Απογοήτευση», «Ανησυχία», «Λύπη», ακόμα και «Ντροπή», σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

 

Μόλις το 5% δηλώνει πως είναι αισιόδοξο για το μέλλον.

 

Σε πρώτη ανάγνωση η δημοσκόπηση «καίει» τον Αλέξη Τσίπρα και σίγουρα τον κάνει να νιώθει απογοητευμένος και αποτυχημένος. Άλλωστε, δεν φαίνεται το πώς θα μπορούσε να ξεφύγει από την… κατηφόρα που έχει πάρει ο ίδιος και το κόμμα του.

 

Τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας, όμως, δεν μπορούν να κάνουν ευτυχισμένους ούτε τους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς η κακή ψυχολογία των πολιτών αποτελεί ένα τεράστιο εμπόδιο για να ανακάμψει η χώρα.

 

Συνεπώς, το μήνυμα των δημοσκοπήσεων, που έχουν κοινό τόπο την απογοήτευση των πολιτών, θα πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και όχι μόνο ο υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί απλούστατα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφούν τα συναισθήματα των πολιτών, που ξεκάθαρα πλέον νιώθουν ότι η πατρίδα τους είναι καταδικασμένη να ζει σε συνθήκες κρίσης, άγνωστο για πόσο ακόμα…

 

Το σενάριο εκλογών, έστω και δειλά, έχει αρχίσει να παίζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επιχειρεί να χτίαει το προφίλ του επόμενου Πρωθυπουργού, είναι υποχρεωμένος να βρει τρόπο να δημιουργήσει ελπίδες και να πείσει ότι δεν θα συνεχίσει απλά το γαϊτανάκι των Πρωθυπουργών που υπογράφουν Μνημόνια και αποχωρούν ως αποτυχημένοι.

 

Οι πολίτες στέλνουν τα μηνύματά τους ξεκάθαρα πια και δεν είναι καθόλου διχασμένοι. Σχεδόν στο σύνολό τους εκφράζουν απογοήτευση. Το έργο το έχουν ξαναδεί, με Δεξιά, με Κέντρο, με Οικουμενική και με Αριστερά. Τα δοκίμασαν όλα και τώρα πια δεν ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν.

 

Οι Έλληνες ζητούν αντίδοτο στην εθνική μελαγχολία και για την ώρα το πολιτικό σύστημα δεν μοιάζει ικανό να τους το προσφέρει…

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 30 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.