ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαπέν: Στηρίζουμε την έκκληση της Κομισιόν για δημοσιονομική τόνωση

18:03 - 01 Δεκ 2016 | Πολιτική
Σαπέν: Στηρίζουμε την έκκληση της Κομισιόν για δημοσιονομική τόνωση
Η Γαλλία τάχθηκε υπέρ της έκκλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερη δημοσιονομική τόνωση την Πέμπτη, παίρνοντας αποστάσεις από την Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που υπερασπίζονται την λιτότητα.

«Θέλω να πω πόσο πολύ υποστηρίζω την προσέγγιση της Κομισιόν» δήλωσε στο Reuters ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. «Οι χώρες που έχουν τώρα πλεονάσματα πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο δυναμική θέση και το γνωρίζουν πολύ καλά ακόμα και αν δεν θέλουν να τους το υπενθυμίζουν» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, η Κομισιόν κάλεσε τη Γερμανία και άλλες χώρες να χαλαρώσουν τους προϋπολογισμούς για να τονώσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επέκρινε την πρόταση για δημοσιονομική τόνωση, λέγοντας πως κατευθύνονται στη λάθος χώρα.

Την ίδια θέση υιοθέτησε και ο Ολλανδός ομόλογος του, λέγοντας πως η Κομισιόν θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.