ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: θα εντείνουμε τις διπλωματικές ενέργειες για το Κυπριακό

14:55 - 02 Δεκ 2016 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: θα εντείνουμε τις διπλωματικές ενέργειες για το Κυπριακό
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά, ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, χαιρετίζοντας την ανακοίνωση για την επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ώστε να καταστεί εφικτή η σύγκλιση και στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο οποίο εμπλέκεται». Σημείωσε πάντως ότι ειδικά για το τελευταίο ζήτημα, η Αθήνα «έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφείς τις θέσεις της».

 

Τέλος, υπογράμμισε ότι «μόνο επί τη βάσει αυτής της συνεννόησης, στο πλαίσιο και διμερών ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σύμφωνα με  τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.