ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακλαμάνης: Η ΑΔΑΕ η μόνη αρμόδια για τις υποκλοπές

17:25 - 02 Δεκ 2016 | Πολιτική
Κακλαμάνης: Η ΑΔΑΕ η μόνη αρμόδια για τις υποκλοπές
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές σε βάρος των πολιτικών κομμάτων.

"Αποτελεί ευθεία προσβολή του Συντάγματος, ο χειρισμός ΕΡΗΜΗΝ της ΑΔΑΕ της αποκάλυψης των παρακολουθούμενων συνακροάσεων από τρίτους των επικοινωνιών, μέσω των τηλεφωνικών τους κέντρων, των κομμάτων ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ, ενδεχομένως και άλλων. Η θεσμοθέτηση κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος (2001) των πέντε (5) Ανεξάρτητων Αρχών, αποσκοπούσε στον περιορισμό της εκτελεστικής εξουσίας χάριν της προστασίας ζωτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων του πολίτη από βλαπτικές ενέργειες του Κράτους ή και έκνομες δραστηριότητες του “παρακράτους” ή τρίτων. Για τη διασφάλιση και την προστασία του δικαιώματος της τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας των πολιτών, θεσμοθετήθηκε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

 

Πρόκειται για την ανεξάρτητη αρχή που αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών του 2004-5, θέμα το οποίο χειρίστηκαν ΕΡΗΜΗΝ της ΑΔΑΕ κρατικές υπηρεσίες (και δικαστικές, δυστυχώς) επί ΕΝΑ ΕΤΟΣ, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, με αποτέλεσμα τη συγκάλυψη εγκλημάτων, περιλαμβανομένης και της πραγματικής αιτίας θανάτου του μηχανικού της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.

 

Και στην παρούσα περίπτωση, εμπνέει δικαιολογημένη ανησυχία το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ που έχει την αρμοδιότητα, αλλά και την αναγκαία υποδομή να διερευνήσει στα κέντρα των εταιριών-παρόχων, της  ΕΥΠ και οποιασδήποτε άλλης κρατικής υπηρεσίας και φυσικά των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων, καθώς και οποιουδήποτε άλλου σχετικού με το νέο αυτό σκάνδαλο, παραμένει ανενεργός, ενώ τα ΜΜΕ κατακλύζονται από πληροφορίες για παρεμβάσεις αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ή και άλλων που ενδέχεται να εμπλέκονται σ’ αυτό".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.