ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Γιατί θριαμβολογεί άραγε η κυβέρνηση;

01:02 - 06 Δεκ 2016 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Γιατί θριαμβολογεί άραγε η κυβέρνηση;
«Γιατί θριαμβολογεί άραγε η κυβέρνηση», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του για το Eurogroup της Δευτέρας και την απόφασή του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι η συζήτηση για το χρέος «έκλεισε μόνο με τα ήδη γνωστά βραχυπρόθεσμα μέτρα, τα οποία μικρή μόνο οικονομική επίδραση θα έχουν ως το 2060», ενώ κάνει λόγο για «πολύ μικρότερη επίδραση, υποπολλαπλάσια της σημαντικής μείωσης χρέους που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2012 και κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας».

 

Παράλληλα, τονίζει ότι «τα ουσιαστικά μέτρα για το χρέος παραπέμφθηκαν μετά το 2018, όπως ακριβώς ζητούσε ο κ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι «οι παληκαρισμοί του κ. Τσίπρα για το χρέος μεταβλήθηκαν σε άτακτη υποχώρηση».

 

Όπως παρατηρεί το ΠΑΣΟΚ, με το κείμενο απόφασης του Eurogroup γίνεται σαφές πως:

«Τα πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ που συνεπάγονται δυσβάστακτα μέτρα θα διατηρηθούν για μερικά χρόνια ακόμη».

«Η τρόικα ξανάρχεται με τις εξοντωτικές απαιτήσεις του ΔΝΤ στο τραπέζι».

«Η κυβέρνηση καλείται για σοβαρές υποχωρήσεις στα εργασιακά».

«Η προοπτική συμφωνίας για το 2016 εγκαταλείπεται».

 

«Τι μας μένει ως χώρα; Μόνο η παράταση της αβεβαιότητας, η ομολογία της διαρκούς επιτροπείας και η απαγορευτική για την ανάπτυξη ανασφάλεια», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ανίκανη και αδύναμη να διαπραγματευθεί. Εγκλωβισμένη στο ψέμα και τον λαϊκισμό».

Τελευταία τροποποίηση στις 01:20 - 06 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.