ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης σε εγρήγορση, για ενδεχόμενη… ρελάνς Τσίπρα με εκλογές

09:16 - 07 Δεκ 2016 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης σε εγρήγορση, για ενδεχόμενη… ρελάνς Τσίπρα με εκλογές
Σε θέσεις εκλογικής ετοιμότητας βρίσκονται άπαντες στη ΝΔ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στο στρατηγικό επιτελείο της ΝΔ δεν αποκλείουν πως η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παραμείνει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό «σημαία» του το θέμα του χρέους και στη ΝΔ εκτιμούν πως ίσως διαγνώσει στα μέτρα ελάφρυνσης μία καλή ευκαιρία να «δραπετεύσει», έχοντας κάτι να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, πηγαίνοντας προς τις κάλπες.

 

Η ΝΔ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να στήσει ένα σκηνικό σύγκρουσης με τους θεσμούς και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, βάζοντας μπροστά το θέμα του χρέους.

 

Παράλληλα, από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη προκύπτει η εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει μέσω των εκλογών -τις οποίες ξέρει ότι θα χάσει- να χρεώσει στη ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο, γι` αυτό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως ουσιαστικά αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Τέλος, καθόλου τυχαία δεν είναι και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεταμόρφωση την Τρίτη, στην οποία θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είναι ενάντια στις απολύσεις το Δημόσιο, αποκρούοντας έτσι μία από τις βασικές επιθέσεις που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Σε ετοιμότητα λοιπόν η ΝΔ επιχειρεί να «διαβάσει» τις κινήσεις του αντιπάλου και να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα, όπως λένε από την Πειραιώς «να μεταθέσει τις ευθύνες του στην επόμενη κυβέρνηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 07 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.