ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες… ψάχνονται για νέα κόμματα και εκλογές

09:01 - 08 Δεκ 2016 | Πολιτική
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες… ψάχνονται για νέα κόμματα και εκλογές
Η χώρα βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε φάση αδιεξόδου και οι πολίτες της φαίνεται πως και πάλι αναζητούν κάτι νέο για να εκφραστούν.

Η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action 24 φανερώνει πως οι Έλληνες βρίσκονται και πάλι στη φάση του… ψαξιμάτος.

 

Εκτός από το κομμάτι της πρόθεσης ψήφου, στο οποίο η ΝΔ έχει παγιώσει πια μία σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν σημαντικές ανατροπές. Ούτε κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα μοιάζει να ξεπροβάλλει ως η… επόμενη δύναμη.

 

Ουσιαστικά όλα τα κόμματα, πάνω-κάτω, κυμαίνονται στα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και δεν μοιάζουν ικανά για να μπουν σφήνα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

 

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχουν ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%
ΚΚΕ 5,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%
ΠΟΤΑΜΙ 2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

 

Αναζητώντας κάτι... νέο

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι πολίτες δεν αναζητούν κάτι καινούριο. Το αντίθετο, μάλιστα προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, που δεν έτυχαν της προβολής που άξιζαν.

 

Δεν μπορούμε δηλαδή να μην παρατηρήσουμε πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες θεωρούν πως υπάρχει ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων.

 

Το ότι το 43% θα ήθελε ένα άλλο κόμμα που θα τους εξέφραζε καλύτερα και περισσότερο από τα υπάρχοντα αποτελεί ένα στοιχείο το λιγότερο αξιοσημείωτο.

 

Σημειώστε δε, πως την ανάγκη αυτή εκφράζουν οι μισοί από τους ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Ενώ και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ, παρότι το κόμμα τους προβάλει ως φαβορί για να κερδίσει στις επόμενες εκλογές, θα ήθελε να δει και νέα κόμματα να μπαίνουν στο παιχνίδι.

 

Τέσσερις στους δέκα θέλουν εκλογές

Τέλος, παρότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή εκλογών θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή.

Το 24% προτιμά άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και το 22% επιλέγει την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.