ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Ο Βαρουφάκης ήταν συνεργός στην ομάδα Σόιμπλε-Τόμσεν

13:52 - 08 Δεκ 2016 | Πολιτική
Καμμένος: Ο Βαρουφάκης ήταν συνεργός στην ομάδα Σόιμπλε-Τόμσεν
"Ο Βαρουφάκης ήταν συνεργός στην ομάδα Σόιμπλε-Τόμσεν", είπε ο Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον πως είχε αποδεχθεί το σχέδιο που πρότεινε το καλοκαίρι του 2015 ο Γερμανός ομόλογός του.Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας ο τότε υπ. Οικονομικών είχε πει ότι θα αποδεχθεί το σχέδιο του Γερμανού ομολόγου του και τότε αποφασίστηκε η αποπομπή του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας ο τότε υπ. Οικονομικών είχε πει ότι θα αποδεχθεί το σχέδιο του Γερμανού ομολόγου του και τότε αποφασίστηκε η αποπομπή του.

 

«Ο Βαρουφάκης απέδειξε στο τέλος και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες ότι ήταν με τη μεριά Τόμσεν και Σόιμπλε. Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει, και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ, κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό και πήραμε την έγκριση τον Σεπτέμβριο, ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Άμυνας μιλώντας στο RealFm.

 

«Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό και του Προέδρου Ολάντ εν συνεχεία και έτσι προχώρησε η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε» συμπλήρωσε ο υπ. Άμυνας και συνέχισε: «Ο Βαρουφάκης δεν μπορώ να πω ότι το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μίας συμμορίας. Είχε την προσωπική πολιτική που οδηγούσε στο σχέδιο Σόιμπλε. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι εκείνο το βράδυ που άλλαξε η πολιτική και η Ελλάδα ήρθε κοντά στις ΗΠΑ και η τελευταία επίσκεψη Ομπάμα ήταν συγκλονιστική και η πολιτική που θα συνεχιστεί από τον Τραμπ θα είναι καθοριστικής σημασίας». «Ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν μία ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα, και στην πορεία βρήκαν Έλληνες συνεργούς» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

 

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και όσα συνέβησαν στις Κάννες λέγοντας ότι εκείνο το βράδυ «ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.