ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάγγελμα Τσίπρα για μέτρα ανακούφισης, με... άρωμα εκλογών

20:57 - 08 Δεκ 2016 | Πολιτική
Διάγγελμα Τσίπρα για μέτρα ανακούφισης, με... άρωμα εκλογών
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και η ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 9 το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό και θα ανακοινώσει θετικά μέτρα τόσο για τους χαμηλοσυνταξιούχους όσο και για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα βασίζονται στην υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, καθώς δημιουργήθηκε από την υπεραπόδοση των φόρων ένας «κουμπαράς», μέρος του οποίου μπορεί, εκ των συμβάσεων με τους δανειστές, να διανείμει σε κοινωνικά μέτρα ανακούφισης των αδύναμων, η κυβέρνηση.

 

Ασφαλώς, η είδηση έρχεται να ενισχύσει την πληροφορία πως ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να δείξει στους εταίρους πως αν δεν υπάρξουν αμοιβαίοι συμβιβασμοί για να κλείσει η συμφωνία, τότε είναι πιθανό να επιλέξει τη λύση των εκλογών.

 

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να προχωρήσει σε εκλογές, αλλά από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να συναινέσει και στις απαιτήσεις για ψήφιση έξτρα μέτρων για μετά το 2018.


Συνεπώς, το σενάριο των εκλογών παίζει κανονικά πια και σε περίπτωση που οι εταίροι διατηρήσουν τη σκληρή στάση τους είναι πιθανό αν τεθεί σε εφαρμογή.

 

Για να είναι προετοιμασμένος και για να δείξει και στους έξω τις διαθέσεις του, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε λοιπόν να ανακοινώσει μέτρα στήριξης ευπαθών ομάδων.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 08 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.