ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης κατά Τσίπρα, Καμμένου και Ιερώνυμου!

18:05 - 09 Δεκ 2016 | Πολιτική
Φίλης κατά Τσίπρα, Καμμένου και Ιερώνυμου!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Νίκου Φίλη στη Βουλή, με τον πρώην υπουργό Παιδείας να αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση του Πάνου Καμμένου στα εθνικά θέματα και την... ανοχή που επιδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας. "Η κυβέρνηση πλαισιωμένη από «ακροδεξιά στερεότυπα» και «παλινδρομήσεις», που υπονομεύουν κρίσιμα εθνικά θέματα όπως είναι το Κυπριακό", σημείωσε.

"Είναι ευθύνη της κυβέρνησης   να διασφαλίσει ένα πλαίσιο για το καλύτερο χωρίς βιασύνη και χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα", είπε ακόμα.

 

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε εμμέσως και στην παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λίγο πριν τον ανασχηματισμό θέτοντας ζήτημα της Δημοκρατίας και ρωτώντας: «Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία; Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε όσο αφήνουμε με διάφορες συμβολικού τύπου κινήσεις -και ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα σε εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;».

 
Τέλος, για τον προϋπολογισμό σημείωσε:
 
«Ο προϋπολογισμός προσδιορίζεται από την επαχθή συμφωνία του Σεπτεμβρίου και από την δυναμική κοινωνικών εξελίξεων» είπε ο ίδιος για να προειδοποιήσει πως τα πάντα θα κριθούν "από το αν η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εμπνεύσει τον λαϊκό παράγοντα. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει επιτυχία".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.