ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας – Μητσοτάκης σε θέσεις… μάχης για «μποναμά» και εκλογές

11:17 - 10 Δεκ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας – Μητσοτάκης σε θέσεις… μάχης για «μποναμά» και εκλογές
Με τη «μονομαχία» του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και οι εξαγγελίες του για χριστουγεννιάτικο «μποναμά» στους χαμηλοσυνταξιούχους «φούντωσαν» την πολιτική κόντρα, ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα τροφοδότησαν εκ νέου τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

 

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» από τη μεριά της κυβέρνησης και στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να κινηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να πει πως αφού η κυβέρνηση «λεηλάτησε» τα εισοδήματα των συνταξιούχων προχωρά τώρα σε μια εφάπαξ καταβολή 617.000.000 ευρώ. «Λιγότερα δηλαδή από όσα τους έκοψε μόνο από την αύξηση των εισφορών! Και σε τρεις εβδομάδες, θα τους τα πάρει πάλι πίσω», όπως τόνιζαν την Παρασκευή γαλάζιες πηγές.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξαπολύσει και ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, τον οποίο θα κατηγορήσει πως προσπαθεί να «δραπετεύσει» από τις ευθύνες του.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του αναμένεται να κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών και παράλληλα να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν θεωρεί πως δεν έπρεπε να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα εισοδήματα των οποίων περιέκοψαν σε μεγάλο βαθμό οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δείξει πως η πρωτοβουλία του δεν είναι ανάλογη με αυτή στην οποία είχε προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Μάρτιο του 2014 με το κοινωνικό μέρισμα. Άλλωστε, από το Μέγαρο Μαξίμου, ήδη δόθηκαν μέσω non paper απαντήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη σύγκριση.

 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να τονώσει το ηθικό και των βουλευτών τους, λέγοντας πως η κυβέρνηση, όπως στην παρούσα φάση, έτσι και στο μέλλον, θα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να ενισχύσει τις αποκαλούμενες «ευπαθείς» ομάδες του πληθυσμού, που έχουν πληγεί περισσότερο στα χρόνια της κρίσης και οι οποίες στήριξαν άλλωστε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς την εξουσία και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:17 - 10 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.