ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Οι δανειστές εξοργίστηκαν με τις εξαγγελίες Τσίπρα

17:56 - 14 Δεκ 2016 | Πολιτική
Guardian: Οι δανειστές εξοργίστηκαν με τις εξαγγελίες Τσίπρα
Λίγα λεπτά μετά από την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της ευρωζώνης, που «παγώνει» τα μέτρα για το χρέος μετά από τις εξαγγελίες Τσίπρα, η είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Φαίνεται ότι το σχέδιο του Ελληνα πρωθυπουργού να δώσει χριστουγεννιάτικο δώρο στους συνταξιούχους που πασχίζουν εκνεύρισε τους δανειστές της χώρας, που δεν είχαν συμφωνήσει σε αυτό», έγραψε ο Guardian, δημοσιεύοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μισέλ Ρέινς, ότι «παγώνουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

«Η ευρωζώνη αναστέλλει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων Τσίπρα» έγραψε στο Twitter το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό ήταν απρόσμενο», σχολίασε ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, επίσης στον προσωπικο του λογαριασμό στο Twitter

Η αντίδραση της ευρωζώνης ήρθε μέσω Twitter. Η ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Ρέινς ανέφερε: «Οι θεσμοί κατέληξαν ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν συμβαδίζουν με τις συμφωνίες μας. Κάποιες χώρες μέλη το βλέπουν επίσης με τον ίδιο τρόπο και έτσι δεν υπάρχει τώρα ομοφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Περιμένουμε την πλήρη αναφορά των Θεσμών τον Ιανουάριο».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:57 - 14 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.