ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΔ «αγνοεί» τον κύριο Τόμσεν και επιφυλάσσεται για προσεχώς…

09:05 - 15 Δεκ 2016 | Πολιτική
Η ΝΔ «αγνοεί» τον κύριο Τόμσεν και επιφυλάσσεται για προσεχώς…
Η Νέα Δημοκρατία, αυτήν την εποχή, αποφεύγει επιμελώς, οποιαδήποτε επίσημη σχέση με το ΔΝΤ. Όχι επειδή, ενδεχομένως διαφωνεί με τις απόψεις του, αλλά, κυρίως γιατί φαίνεται να πρυτανεύει ο φόβος της ταύτισης με θέσεις που θα τόνιζαν την συντηρητική της φυσιογνωμία, ανακαλώντας αρνητικές μνήμες από το πρόσφατο κυβερνητικό της παρελθόν.

Ακόμα και η ανάρτηση του Πωλ Τόμσεν στον διαδικτυακό χώρο του Ταμείου, όπου έλεγε ότι δεν είναι το ΔΝΤ αυτό που ζητά διαιώνιση της λιτότητας στην Ελλάδα, πέρασε παγερά ασχολίαστη. Κι ας πρότεινε πράγματα τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στις Προγραμματικές Θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

Όσοι δημοσιογράφοι ζήτησαν μια κριτική άποψη επί των απόψεων Τόμσεν από στελέχη της ΝΔ, συνάντησαν αξιοσημείωτη απροθυμία. Αυτήν την εποχή, οι περισσότεροι επικαλούνται φόρτο εργασίας… Η διαρκώς αιωρούμενη μομφή, ότι η συντηρητική παράταξη αποτελεί τμήμα της «τρόϊκας του εσωτερικού» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως, επικοινωνιακά  πιάνει τόπο και αναχαιτίζει τις διαθέσεις.

 

Άλλωστε σε εποχές δημοσκοπικής ευφορίας, όπως σχολιάζει στον reporter. gr παλαιός πολιτικός, δεν είναι ανάγκη κανείς να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστος.

 

Παρόλα αυτά, πηγές της Πειραιώς, εξηγούν ότι η ΝΔ, «χωρίς να δαιμονοποιεί κανέναν και χωρίς να λέει ¨ναι σε όλᨻ επιμελείται το δικό της μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα, προτείνοντας ένα αυτοτελές σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την δεινή κρίση, καθώς, όπως παρατηρούν «ο τρόπος είναι δικός μας».  

 

«Έχουμε κατανείμει ευθύνες στην πλευρά των δανειστών» λένε και προσθέτουν εμφατικά, ότι ο Πρόεδρος του κόμματος από τον περασμένο Μάϊο, είχε διατυπώσει τις ενστάσεις του αναφορικά με τον στόχο ύψους 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Θυμίζουν, δε, ότι ο κ .Μητσοτάκης. ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και παρέλαβε «με υπογραφή άλλων», δεν προέβη σε «αγριότητες» και αντιπαρήλθε την υποχρέωση μείωσης του Δημοσίου απολύοντας επίορκους…

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 15 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.